MINNEN

när jag för en stund sedan skrev inlägget om teneriffa hade jag nog ingen aning om hur mycket jag saknar det. dagarna på stranden, glass, poolen, alla goda middagar, att strosa runt i klänning/kjol på kvällarna, allt det där ! och såklart mycket, mycket mer.

så jag tänkte att vi skulle ta en liten minnestripp i bilder, så jag (och ni) kan längta till utlandet och härliga sommardagar !






ungefär som att strö salt i såren. så känns det. och tro mig, jag har fler bilder.

BLUNDA

om jag ligger på sängen och blundar upp mot lampan och verkligen anstränger mig så kan jag nästan lura mig själv att jag befinner mig på teneriffa. att jag ligger på stranden och hör när vågorna rusar in från havet. jag kan nästan höra mannen som går runt på den svarta sanden och säljer munkar. eller han som säljer frukt 'PINEAPPLE MELONI COCONUT !' ropar han och hoppas förgäves att någon ska vinka honom till sig.

när jag ligger där på stranden är jag helt bekymmerslös. det finns inget som oroar eller tynger mig. inget ont i magen, inget illamående. det enda som finns är lugn. och det enda jag behöver komma ihåg är att byta sida att sola på. vågorna slår mot stranden. jag slappnar av. jag kanske somnar en stund.

jag vill så gärna vara där igen. eller det behöver inte vara precis där. det enda jag behöver är värme. och det där lugnet. det där lugnet som gör att inget berör mig även fast allt runtomkring rasar.



fast när jag ligger där på sängen och blundar mot lampan vet jag såklart att den jobbiga verkligheten inte har försvunnit. den finns kvar. och den rasar fortfarande runtomkring mig.

WE'LL FIND A PLACE WHERE WE BELONG

precis hemkommen från momme och moffa där vi som sagt spelade lite kort ! moffa skulle spela i offerdal så det blev bara jag, mamma och momme. hur det gick? jag och mamma fick se oss besegrade av momme. eller utklassade kanske det heter.

broder min klev precis innanför dörren också, trevligt. och snart kommer pappa och olga hem. och vips så är klanen samlad igen.

jag är dessutom grymt sugen på att flytta hemifrån. helt galet. men det kommer inte hända innan studenten. och efter studenten är det ingen mening att hyra en lägenhet här i östersund eftersom jag troligtvis inte blir kvar här onödigt länge efteråt. så jag får fortsätta längta efter en egen lägenhet. aja.

nu längtar jag till middag, lasagne står på menyn. annars är jag jävligt less på att äta överhuvudtaget. mår bara illa efteråt. borde kanske lägga om kosten ellerså. men jag orkar inte riktigt engagera mig i det så det får vara helt enkelt.


I'M TRYING TO BEAT THIS EMPTINESS BUT I'M RUNNING OUT OF TIME

jag blir galen. det är söndag idag, jag är helt ledig. OCH JAG VAKNAR HALV ÅTTA. det gör mig lite småtokig,om jag ska vara helt ärlig.jag blir irriterad på mig själv.

menmen, dagens planer är i alla fall :
- jag och mamma ska handla föda och andra nödvändigheter (som till exempel tandkräm) på öb och willys.
- sedan ska vi svänga förbi mitt jobb. jag ska köpa en orkidée till momme och moffa. för att dem var här och tog hand om mig efter operationen.
- efter det ska vi hem till momme och moffa för att överlämna blomman. och troligtvis blir det lite kortspel och fika. i vanlig ordning.
- och ikväll ska jag och mamma laga lasagne till middag, och sedan kommer resten av familjen hem och det är slut på friden. heh.

men först ska jag ta mig en liten dusch. så vi hörs senare !

ANNA BERGENDAHL OCH ETT PAR CONVERSE

menalltså. nu behöver jag inte kolla mer på melodifestivalen ikväll. ANNA BERGENDAHL = GRYMT. och ett plus i kanten till den som gav henne ett par converse att sätta på fötterna - jag är relativt säker på att det är ganska ovanligt i melodifestivalsammanhang !

nu ska jag gå och lägga mig (KLOCKAN ÄR NIO OCH DET ÄR LÖRDAG). jag är liksom lite trötter.

pussdå

TOO MUCH IS..TOO MUCH.

jisses vad jag mår illa nu ! jag och mamma lagade flygande jakob till middag. sen har vi ätit årechoklad. och druckit kaffe. och varför äter man alltid för mycket när det är gott? det går liksom inte att sluta. så nu funderar jag på att äta en apelsin. för att det på något vis känns som att det kan lindra dethär illamåendet lite.

kort inlägg, jagvet. ha en fortsatt bra lördagkväll allihopa !

TIME IS TICKING AND WE CANT GO BACK

förlåt för dålig uppdatering och sådär, men jag har haft såhäääär mycket att göra. vi kan ju börja med igår :
- jag och mamma åkte och hämtade passaten i lugnvik och HÖR OCH HÄPNA : jag körde hem.
- sedan skulle min käre bror packa och sådär. han for till sundsvall igår för att tävla. medan han gjorde det lagade jag och mamma middag.
- när vi hade ätit och sådär spelade jag och mamma kort. och jag fick RÅdäng.
- till slut blev det lite tvtittande
- jag var jättetrött och somnade ungefär kvart i tio.

har dock inte sovit så bra. halv elva (på kvällen) trodde jag att alarmet gick igång - fast det gick banne mig inte att stänga av. det tog ett tag innan jag fattade att det var någon som ringde, och denna någon var tydligen linda. imorse när jag vaknade hade jag inget minne överhuvudtaget om att detta hade hänt. men aja. plus att jag fick två sms där vid tvåtiden. som jag vaknade av.

och idag har jag jobbat (för första gången sedan en viss operation) från nio till tre. och nu är jag helt extremt slut. kommer bli en lugn kväll ikväll är jag säker på. FÖRRESTEN : jag körde till jobbet också. PLUSPOÄNG.

sådär, en liten fin sammanfattning ! titta in här lite senare, jag planerar att lägga upp lite bilder. detni.

FRIDAY IS NICE

imorse tog jag mig en liten sovmorgon eftersom jag hade sjukt ont i magen. och har har ingen aning om vad det är. lovely. åkte upp på skolan till nio i alla fall (snön öste ner och bussen var tio minuter sen) och var där till tio. då ansåg vi att vi var klara för dagen ! jag, linda och marie begav oss ner på stan för lite fredagshäng.

nu till det intressanta : jag tror att jag har hittat mig en klänning till mösspåtagningsbalen.
vet ni vad det bästa är? den är från HM och kostar 199 kronor.

lycka är.

NOLIAMÄSSA

idag var vi som sagt några tappra treor som begav oss till noliamässan, en utbildningsmässa som brukar komma hit varje år där olika universitet och så vidare har möjlighet att visa upp sig. jag och marie gick runt och kikade lite, när vi fick frågan :
man : är ni intresserade av att bli byggnadsarbetare?
jag : NEJ. (det är inte riktigt mitt kapitel så att säga)
man : okej, men ni ska i alla fall få med er varsin broshyr (ALLTSÅ HUR STAVAR MAN DET?)
(jag blir ändå ganska stolt över att få en sådan eftersom det, enligt mig, måste tyda på att jag ser ut som en snickartalang)
när vi går därifrån :
marie : det hade varit roligare om han hade frågat om vi var intresserade av byggnadsarbetare.

nästa år kanske det blir aktuellt med ett litet dejtingtält på nolia? jag och marie kanske svänger förbi och kollar om det finns några byggnadsarbetare.

plus att vi fick med oss :


så nu jävlar kommer det bli matlagning på schemat framöver. jag har i och för sig inte kollat i den än, men något ätbart borde jag ju kunna hitta. TACK.

ikväll blir det i alla fall fiskbullar.


HUNDRA

en siffra. en fin siffra. nu är det enbart hundra (nittionio?) dagar kvar. ÅH, vad det känns bra !

igår var i alla fall jag, linda och marie och åt på kina innan vi drog till sara på lite klasspartaj. på kina skulle marie och linda dela en rätt men kinesservitrisen fattade (låtsades inte fatta?) vinken och gav dem en varsinn. till slut slapp de i alla fall betala för den ena och middagen blev mycket trevlig.

jag hade som sagt beslutat mig för att inte gå på krogen igår, och är fortfarande glad över det beslutet. och jag drack pyttepyttelite. det är så det ska vara. vi lyckades i alla fall med en del smarta konversationer ändå.
typ den här :
linda : vad betyder glasera?
jag : ingen aning. varför undrar du?
linda : jag skrev att vi glaserade oss för krogen.
jag : ?
linda : jaa, att vi typ gjorde oss iordning?
jag : men det kan det ju inte betyda ! glasera, det måste ju ha med ett glas att göra.
linda : ja, eller så är det som när man glacerar en tårta. typ.

om någon vet vad detta ord betyder så kan ni ju säga det. för jag och linda vet inte.

massa fina bilder har jag också. jag tror jag lägger upp dem sen. ska bara se vad de föreställer först. heheh.

LETS HAVE SOME FUN

som ni ser håller jag på och fixar lite ! blev less på att städa.

jag har i alla fall diskat, bäddat sängen och städat toaletten ! nu har jag vuxit fast här. så vi får se hur det går med städande av rum, känns som en tvekis just nu. förövrigt håller jag på att svälta ihjäl, tog mig precis en chokladbit och trodde det skulle hjälpa. men det gjorde det ju inte. det återstår att se vad det blir för föda.

ett annat problem är vad i helskotta jag ska ha på mig ikväll. med tanke på att det är minus tjugofem. jag känner inte riktigt för att ta på mig täckbrallorna, tro det eller ej.

senså tycker jag att alla som läser detta tar och klickar HÄR och hjälper oss lite ! vi blir otroligt tacksamma i så fall !

nu måste jag på allvar göra mig något att äta. varma mackor kanske. surprise liksom.

breakfast




notera att det är blåbär i filen. blåbären kommer från frysen. detta innebär att blåbären är ganska kalla. och ganska frysta. vad hände när jag hällde ner dem i filen? filen frös.

vilken tur att det bara är minus tjugofyra nu då. annars hade frusen fil varit lite väl övermodigt.

a list

så, medan jag är hemma och alldeles ledig finns det såklart ett antal saker att göra. men är ju aldrig riktigt ledig. såhär ser min dag ut :
- städa rummet.
- städa toan. ROLIGAST IDAG.
- ekonomitjafs tillhörande mitt uf.företag.
- diska.
- DUSCHA
- fota? (om det hinns med)
- äta på kina med linda och marie och det kommer bli bra som tusan.
- och så ska jag spöa skiten ur min syster. på tvspel. eftersom jag är så bra på det. HRM.

och vet ni en till sak? DET ÄR HUNDRA DAGAR KVAR TILL STUDENTEN ! ellerja, hundraen om man ska vara petig. men idag FIRAR vi i alla fall hundra dagar ! alla normala människor i årskurs numero tre ska på the krog ikväll. men inte jag. BLÄ. jag har faktiskt beslutat det själv.
nivet : nyligen opererad + sjukt mycket folk + alkohol = inte så bra. jag sparar mig till femtiodagars. smart.

time for frukost. ochja, det är fortfarande trettio minusgrader. mysigt.


lets survive

ALLTSÅ. härmed ska jag förklara en ganska jobbig sak för er. just nu genomgår jag en ganska omtumlande period i mitt liv. det är mycket som händer, som man inte riktigt är beredd på. och det händer inte alltid vid rätt tillfälle. tillåt mig att förklara detta lite närmre. det kan till exempel vara så att :
- du får din första mens på idrotten. och TADA. du har vita byxor på dig.
- (killexempel) du får VÄRSTASTE målbrottsstämbandsattacken när du som vanligt gormar runt i matan. och det blir typ såhääääääääääär tyst. och alla kollar ihjäl sig på dig.
- såfort någon pratar med dig blir du värsta supermega bitchen. tur att man kan skylla på hormonerna, tycker du. frågan är vad din familj anser om detta.
- OCH SÅ VIDARE. OCH SÅ VIDARE.

jag ville poängtera detta med hur kroppen förändrar sig. MEN. hur i helskotta har detta med mig att göra, tänker ni? jo, medan alla världens tonåringar just i detta ögonblick genomlider alla ovanstående hemskheter, drabbar något ÄNNU VÄRRE mig.

just denna kväll, när jag ska avnjuta en semla. DÅ TYCKER MINA VISDOMSTÄNDER ATT DET ÄR ETT JÄTTEBRA TILLFÄLLE ATT DYKA UPP(börja dyka upp). jättebra tajming. verkligen. i med alvedonen, säger jag bara. nothing can keep me away from the semla.


det finns dagar som jag tänker mer på henne än på dig

vad kul att det är trettio minusgrader idag. verkligen. inte. GAAH.

i alla fall. jag är nyss hemkommen från skolan, slutade egentligen ungefär elva, men det var balkommitémötesgrejs klockan kvart över två så GRATTIS EBBA att att jag fick stanna kvar på skolan så länge. linda var i vilket fall snäll och spelade kort med mig till halv två(egentligen bara för att jag mutade henne) så det lindrade det hela litegrann. linda lindrade. roligt där.

jag har på den stunden jag har varit hemma hunnit med att äta ett stycke chokladboll och ett antal chokladbtar från min chokladkalender SOM JAG HITTADE HELT OÖPPNAD för ett tag sedan. jagmenar, hur ofta händer det att man inte äter upp kalenderchokladen i december? men GLAD TJEJ.

så. ikväll. jag ska i alla fall äta mig en semla. för HÖR OCH HÄPNA så åt jag ingen igår.

keep knocking in wood

justdet ! jag glömde ju att berätta en rolig sak mitt i allt detta måndagsklagande. min mamma ringde till mig idag och frågade om jag ville komma och jobba på hennes jobb(dagis) nästa måndag mellan åtta och elva. det passade jättebra eftersom jag inte börjar förrän halv ett ! så jag blev glad.

jag gjorde min första APU där i tvåan och trivdes verkligen superbra. plus att det är jättebra att få in en fot så man kan få möjlighet att vikarera där efter studenten ! som sagt, GLAD TJEJ.

jag tror det här får bli det sista inlägget idag. jag ska nämligen stänga av datorn snart, och gå ner till köket och göra mig en semla !

ha en fortsatt trevlig måndag !

its cold. too cold.

jag har överlevt en ännu en måndag. vilken jäkla tråkdag det har blivit ! varför? jo, den enda lektionen jag har på måndag är lagbollsspel. men nu sitter jag ju här och har opererat mig och får inte idrotta på tre månader. så på måndagar kommer jag på lagbollsspelslektionen och tittar på, för att få någon sorts närvaro. j ä t t e k u l. verkligen.

som jag sa tidigare så är det riktigt kallt idag ! termometern ligger stadigt på tjugofem minus. och såhär ser det ut från vår balkong :
 

det är kallt. och det är snö. och jag vill så väldans gärna ha vår !

såå. just nu sitter jag och chattar med min fina linda på facebook (för coola människor gör det. och då gör vi såklart det). vi är galna. jag gillar henne.

confused monday morning

nämenokej, idag är det tjugosju minus. MYSIGT. på med dunjackan säger jag bara ! jag som verkligen längtar efter vår. det verkar som att det är ungefär en evighet dit. ja.

idag är en vimsig dag har jag märkt. jag har irrat runt härhemma i säkert en halvtimme och inte gjort någonting. bytt kläder, eftersom jag inte riktigt verkar veta vad jag vill ha på mig idag. ilandsproblem. jag börjar halv ett, men ska ta bussen som går om tjugo minuter och jag har inte sminkat mig eller blåst håret. och om jag hoppar över det sista lär jag ju ha stans istappar hängandes från skallen när jag kommer till skolan så det är förmodligen bäst att se till at få det gjort. kanske.

äh.

berätta hur du gör

jag ska tala om en sak för er. det är söndag idag. söndag är den dag då ganska många känner ångest över vad som har hänt under helgen. jag har varit i fjällen hela helgen. det har varit tjugo minusgrader, blåst och snöat. detta i sin tur innebar att min kära familj inte kunde åka slalom. så vi har spelat kort hela helgen. och tagit det lugnt. och missat när hellner och olsson tog skönaste osmedaljerna. varför? för att vi hade gått och lagt oss. man kan alltså konstatera att jag har varit ganska tråkig i helgen. man kan också konstatera att jag slipper den där ångesten. det är skönt. inte för att jag är drabbad av den speciellt ofta. i alla fall.

nu sitter jag här och funderar över vart helgen tog vägen samtidigt som jag känner ångest över att det är måndag imorgon. det går liksom inte att komma bort från den där ångesten hur man är gör. attans.

bara vinden är för tam

jag har en fråga :
KAN NÅGON SPONSRA MIG SÅ JAG KAN FLYTTA HEMIFRÅN?! ellervänta vi kör den här :
jag och linda letar efter någon som kan erbjuda en lägenhet med en hyra på max tusen kronor i månaden. lägenheten ska vara jävligt snygg. i priset ska inredning och mat i skafferiet ingå. vi vill inte ha några gnälliga tanter till grannar men inte heller några partyprissar som partajar 24/7 (vi måste ju kunna sova på natten förfan, studenter som vi är). annars har vi inga krav. vi är supersöta och har bra humor. även fast eventuella gnälltanter kanske inte håller med på den sista punkten.

TACK. nu hoppas jag att vi löser detta på något vis. jagmenar, vi är ju inte direkt omöjliga.


jump




syster

jag är helt slut ! har verkligen tagit ut mig den här veckan. ellerja, det blev lite för mycket i onsdags och igår. jag har så svårt att få in i skallen att jag har opererat mig och inte är helt återställd än. bra tjej.

nu är det i alla fall äntligen fredag ! denna helg blir mys. ska bara ta det lugnt och sova. längtar redan.

återkommer

hjärter dam går runt och kämpar för att inte bli nånting man tar sig an

utlovade bilder kommer härochnu :

jag skapade en begravningskrans i oasis som jag blev extremt missnöjd med. det enda jag var smånöjd med var tulpanerna på sidorna. men å andra sidan är jag väl inte på topp nu så. punkt.

ida gjorde en ekologisk krans som blev sjukt fin ! jag tyckte hennes kändes roligast. alla gillar ju ekologiskt.

och linda blandade salal och cypress på sin stomme. och för er som inte förstår ett dugg av detta så kan jag berätta att det är RÅsnyggt ! och det var det.

nu ska jag kika igenom lite fler bilder från tidigare tillfällen, så titta in här lite senare så har jag kanske lagt upp några !

snart är det vår,
då faller regnet.
inte jag.

bad romance

snartsnartsnart lägger jag in lite bilder från idag ! så vi vet.

förövrigt är jag ganska irriterad. det är helt klart dagens humör. inte okej.

om vinteros och bloggbråk

VADHÄNDER. anjaanjaanja. vilken vurpa. vilket os. folk gör illa sig till höger och vänster, funktionärsmissar så det bara skriker om det, snöbrist (smart att söka vinteros då. när man vet att man kan få lite snö. verkligen.) och så vidare och så vidare. nu återstår bara att se vart detta slutar någonstans. björn ferry kanske tar osguld i konståkning. ingenting är omöjligt. nejmen allvarligt, inte riktigt sveriges mest lyckosamma os direkt. fast kalla och ferry har ju verkligen visat vart skåpet ska stå. heja heja.

nu ska jag snart gå och lägga mig. kikar runt lite på olika bloggar och konsaterar att ett så kallat bloggbråk äger rum. igen. jättemoget att bråka över bloggen när man har många läsare. verkligen. jag begriper mig faktiskt inte på dem. vad är grejen? varför lägger man ut något på sin blogg som tusentals läsare kan se, när det man lägger ut är något privat som den andra personen har berättat i ett förtroende? betyder inte vänskap någonting? det förvirrar mig. fast å andra sidan är det ju inte riktigt min ensak. så härmed lägger vi det åt sidan. check.

nu säger jag godnatt. ikväll somnar jag med lars winnerbäck i öronen.

inatt så drömde jag om dig och det väckte gamla minnen

nejmenhej. idag är det onsdag, man är mitt i veckan och min onsdag har varit otroligt seg. och då menar jag verkligen otroligt seg. vi har i alla fall varit inne på skolan idag och det visade sig att vi skulle göra begravningabinderier. okej. imorgon har jag inte den blekaste om vad vi ska hitta på eftersom vi tydligen inte följer planeringen.

ska i alla fall försöka ta med kameran. så vi kan ha lite bildpartaj här imorgon. detni.

nu ska jag unna mig en fin powernap, så hörs vi sen.

ensam var stark

det måste vara roligt att läsa om mina tankar och bekymmer eftersom det var ett par stycken som tittade in här igår. vemvet, tillslut kanske det blir en bok av det hela?

i alla fall : SVENSKATALET GICK SJUKT BRA ! åh, jag är så glad att det är över. nu är det ett sketet religionsprov kvar veckan innan lovet och sen ska det bli skönt med en ledig vecka !

efter skolan fikade jag med ekorren och majsbajsarn. HEHEHEHEHEHEH. internt. hoho. det är då det är som bäst.

vi hörs igen senare, då blir det kanske lite avskrivande av bekymmer. eftersom det tydligen är populärt. blink.

vi vill ju bara andas sova och andas

jag ska erkänna att jag har en ganska jobbig dag. förhoppningsvis känns det bättre imorgon.

just nu sitter jag och skriver klart/tränar på svenskatalet. egentligen orkar jag inte med det alls men måste man så måste man. och vi skulle kunna säga att jag verkligen måste. jag kan inte hjälpa det, men jag börjar bli otroligt skolless. så fort jag tänker på läxor och prov (och vi har verkligen inte mycket sådant) så känner jag hur orken bara försvinner. helt sjukt. men det är verkligen inte länge kvar nu, så det är bara att bita ihop.
fast egentligen skulle jag vilja ta studenten imorgon.

ju mer skolless jag blir, desto bättre känns det att jag tänker vara pluggfri ett år. det problem sóm dyker upp då är ju detta med jobb. men jag hoppas verkligen att det löser sig. för just nu är det studenten och livet efter som håller mig uppe när det gäller plugg och skola och allt det där.

kvällens planer är som sagt att plugga vidare. och så vet jag att vi har hallon och blåbär nere i köket så det kanske blir en liten uppiggande smothie lite senare. jag behöver det.

fortsätt simma

to make you feel my love

det finns människor jag irriterar mig på. det finns människor som går mig på nerverna så otroligt mycket att jag bara skulle vilja skrika rakt ut. det finns stunder då det känns som att de här människor gör eller säger saker bara för att håna mig. det finns människor som pratar bakom ryggen bara för att de är för fega för att säga det till mig personligen. och det finns männsikor som inte förstår ett skit. det finns männsikor som glömmer vad man har sagt, trots att man har sagt det minst fem gånger. det finns människor som säger att de bryr sig men egentligen inte gör det. det finns männsikor som ljuger. och det värsta är att det sårar mig. allt det där. och jag erkänner det aldrig, för jag vill så gärna vara stark. och jag vill inte att folk ska tycka synd om mig. jag har lärt mig att jag inte vinner något på att visa att jag tar åt mig. det gör det inte bättre. men ska jag istället låta männsikor såra mig? jag är inte hur stark som helst. fast jag vill gärna vara det.

jag är alltid glad. jag är en person som svarar: jag mår bra. men jag kanske inte gör det. jag kanske svarar så för att jag inte orkar förklara. för att det finns saker jag inte orkar anförtro någon. jag kanske svarar så för att jag inte vill ge den personen som frågar skuldkänslor för att den måste bry sig. jag kanske inte alltid är glad.

det finns också fina människor. människor som alltid får mig på bra humör. människor som alltid ställer upp. det är den typen av människor som får mig att må bra. det finns människor jag vet att jag kan lita på till hundra procent. de här människorna betyder obeskrivligt mycket för mig. de får mig att bli stark. att orka. och jag älskar er, och finns här för er. glöm aldrig det.

ett två tre

nu har jag tagit tag i mig själv och lagt in tre bilder. som ni ser här och nu :






plus att den här datorn är bland det segaste jag har träffat på. så för ögonblicket blir det bara tre bilder !

nu ska jag snart åka på skolan och få i mig lite lunch. sedan har resten av min grupp snölekar men jag får ju inte vara med på det så jag ska..titta på. kul. verkligen.

idag är ingen bra dag. det betyder att idag är en ganska dålig dag.

det gör inte ont

jamen glad alla hjärtans dag på er då ! vissa ska ju fira denna dag själv. hosthost. men vad gör väl det om hundra år. är jag bitter? nepp. inte ett dugg.

hur som helst och sak samma. idag ska jag göra ett så kallat pluggryck. detta innebär : nöta in svenskatalet, skriva klart uf-grejen och kika lite på religionen. efter det ska jag bege mig till ica och handla lite tills ikväll när jag ska turna into a mästerkock och laga lite food till min familj. kommer bli toppen !

och jag vet att jag är en seg jävel på att få in bilder men om vi säger såhär : jag lovar att fixa det i eftermiddag? BRA. ett plus i kanten till mig som dessutom gjorde framsteg i photoshop igår. klapp på axeln.

hej plugg.

jag vill inte suddas ut

nu blev det två inlägg superdupertätt men vafan. bilderna från idag hinns inte med, så ni får vänta till imorgon. om det hinns då. jag har mycket att göra imorgon.

från och med nu (fingerknäpp) lägger jag ifrån mig dagens pluggande och ser framemot en ledigkväll. jag, mamma och olga ska se på melodifestivalen och spela ginrummy. ni får säga vad ni vill om att jag är tråkig och så vidare. det bekommer mig inte.

så, med detta inlägg vill jag önska alla en trevlig lördagkväll. och ta det lugnt.

det finns inga ord

oh i mitt land får man inte va förmer
det här är sverige och vi gråter aldrig mer
det finns inga ord för det på detta jävla språket
jag har inga ord för att vi andas tänker känner
samma sak
sjung en sång utan ord om ljusa nätter
sjung för mig igen, du är som snöfall
jag håller andan med dig för jag vet hur du känner
sjung om de gånger vi delade ett liv med en blick



samma sak


let it be

härmed ger jag mig själv en klapp på axeln för att jag har pluggat bra idag. klappklapp. plus att jag har varit ute en sväng och det var hur skönt som helst ! bara fem minus, solen sken och hej och hå. och eftersom min kamera var med så blev det lite (..) bilder. som jag slänger in senare. nivet, den som väntar..

tillbaka till pluggandet. nu ska det där talet skrivas klart, banne mig. och på tisdaf ska det sitta som en smäck.


jag vill vara lite mer för dig inatt

idag ska det hinnas med mycket ! ungefär detta :
- P L U G G A.
- handla tills imorgon. nyfikna? jag förstår det.
- ut och gå ! min överskottsenergi is killing me så att säga.
- fota. det är sjukt fint ute, ja.
- förmodligen plugga lite mer.

och så vidare. så vi hörs senare.

jag bara rullar fram

hej jag heter ebba och idag har jag bloggat jättedåligt men dåligt samvete över det har jag INTE eftersom jag helt enkelt inte har haft tid. så det så. och eftersom jag inte tjänar några miljoner (eller rättare sagt inte ett jota) på denna blogg så bekommer det mig inte det minsta.

i alla fall så har jag haft en fin fredag, vi började halv nio och slutade halv elva. sen åkte jag, marie och märta ner på stan för att leta efter en klänning till mig. till mösspåtagningsbalen. jag hade observerat att det var rea på vila. men tror ni att det fanns några i min storlek kvar? NEJ. så jag får helt en enkelt fortsätta leta. för jag kan ju inte gå naken. även fast det säkert skulle uppskattas.

nåja. när staden var avklarad (det gick i racerfart) åkte jag till momme och moffa. olga var redan där. vi fikade lite, och fortsatte med gin&rummy-omgången vi började på igår. OCH GISSA. jag kom tvåa. WHOHO.

ikväll ska jag ta det FETLUGNT och äta ostkrokar och bli tjock. kommer bli najs. detta har med rubriken att göra. tänkte att det kanske vore bra att förklara det.
oao. åh, vilken frän förkortning.

jag vill känna pulsen från stan igen

svenskatalet går framåt ! jag är så sjukt ofattbart pepp på att ta studenten nu och börja leva mitt liv. jag är väldigt medveten om att jag kommer sakna skolan (hej vad sorgligt). det ger ändå en trygghet. men samtidigt längtar jag övermycket tills jag får bestämma över mig själv ! jag vill tjäna egna pengar, kunna flytta hemifrån och ta hand om mig själv ! kunna göra lite som jag vill. leva livet. mitt liv.

osammanhängande det där. ikväll ska jag lära mig photoshop. applåd. jag tänker överge mitt gimp. ellerja, jag har ju fortfarande kvar det på den här datorn. så jag lär ju använda det. men aja. jösses, vad osammanhängande. jag tror jag har drabbats av lite studentfeber. och det blir kanskekanske lite värre imorgon. eller bättre. hoppashoppashoppas.

vi säger godnatt nu, håkan hellström och jag.

UPDATE : det går inte så bra. lösning på detta problem? ben&jerry, mina räddare i nöden.

det är ett sätt att hänga med

det blev en rejäl tur det där ! jag fick inte tag på någon på sjukhuset, så jag åkte direkt till praktiken och hälsade på. jättekul att vara där en stund ! efter det gick jag på biblioteket och lånade lite böcker och skivor. jag har en jättebra idé för alla hjärtans dag som ni ska få höra lite senare. hinner inte skriva nu.

i alla fall så bestämde jag mig för att åka till momme och moffa efter stan, så det gjorde jag. fick lite fika, och sen kom min lillasyster dit. det slutade med att vi spelade kort, och bestämde att jag och olga ska dit imorgon och spela klart ! mysigt

mat. hörs sen. oao.

allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

sådärja ! nu är disken diskad (vår diskmaskin är sönder), sängen bäddad och jag är fixad ! nu ska jag in på stan en snabbis och låna en bok. hann inte göra det igår så då gör jag det idag istället. plus att det förmodligen blir ett besök på praktiken, och eventuellt ett på sjukhuset. om jag får tag på någon där innan jag åker vill säga !

fortsätt simma

den perfekta semlan















ochja, den var god.

och det hjärta som skulle bli ditt på nåt vis det fryser nu sakta till is

ännu en ledig dag ! men nu visade det sig att jag är tvungen att ha ett sjukintyg så skolan vet att jag inte skolkar varje onsdag och torsdag. så jag måste försöka få tag i ett vilket innebär att jag måste åka in på sjukhuset idag igen. lycka. så antar jag att det kan vara bra att jag pratar med rektorn om detta, helst imorgon då kanske.

MEN. innan jag ens börjar tänka på att åka på sjukhuset måste jag på fullaste allvar städa mitt rum. nu kan vi snacka om lycka.

slänger in lite bilder senare, nu ska jag fortsätta att äta frukost ! oao. over and out alltså. heheh. jaja.

nu är alla små stjärnor

nu kommer jag förmodligen att låta exakt som en sån där tant som klagar på allt. jag tycker ju som sagt att det är jätteskönt att stygnen är borta, och det håller jag fast vid. nu har det dock dykt upp något annat otrevligt. det är nämligen så att jag huden där tejpen har suttit har blivit jätteröd och irriterad. på ett ställe svider det som det gör när man bränner sig på gympagolvet. men jag härdar.

lite ben&jerry på det här så är problemet löst. godnatt från gnälltanten aka problemlösar'n.

jag är en av alla dom som skrivit ner sin hemlighet för många gånger

nu är stygnen ä n t l i g e n borta. jag kan inte riktigt beskriva för er hur otroligt skönt det är. när sköterskan tog bort dem kändes det lite obehagligt, och på vissa gjorde det faktiskt ont. jag tror vi räknade ut att det var sextio stycken. ni tjejer som läser, det kändes ungefär som att noppa ögnbrynen ! nivet, de där små hårstrårna som inte riktigt vill? hehe. typ så.

ikväll ska jag jobba vidare på mitt tal, vill verkligen göra bra ifrån mig på det ! nu är det så sjukt lite kvar av den här gymnasietiden så nu är det bara att köra. FYTUSAN vad jag längtar ! till studenten alltså. men det utgår jag ifrån att ni förstod.

bjuder på en liten suddare :

suddsudd

nu är det dags för mat ! lax och potatis. det ni.

dont tell me those lies again cause i will believe you

slänger in lite bilder innan jag åker in på stan ! ellerja, två stycken.


en tröja från hm och en kjol från monki. och ett hår som bara växer och växer.

simma lungt

redredred



nu åker jag in på stan och lånar en bok på biblioteket och sen ska jag på sjukhuset och ta bort stygnen ! SKÖNT.

det är sexton minusgrader ute. jag kanske borde torka håret innan jag går ut. men bara kanske.

du ska stå naken framför sanningen och jordens alla kval

jag funderar. klockan är tio över åtta, det är onsdag morgon och jag är ledig. och jag funderar. det jag funderar på är om jag ska ta och göra något åt denna bloggdesign eller om det ska få vara. jag gillar verkligen bilden. jag gillar den för att den påminner mig om sommar. och just denna kväll när fotot togs hade jag och ylva picknick på kullen. vi drack saft och åt jordgubbar. det var en sjukt fin sommarkväll.

så jag blir nog sittandes här ett tag till som det verkar.

det var år sen vi var små

det här blir sista inlägget ikväll, jag bloggar ju som aldrig förr ! så kan det gå när man inte får träna fem dagar i veckan längre.

i alla fall. jag åt nyss glass. och den var så in i väggen god ! helt sjukt. vad den smakade? viol. 
R E K O M M E N D E R A S.

jagmenar, jag har en ben&jerry i frysen, men jag tror fan att violen var snäppet värre. ellernej, kanske inte. men sjukt god var den.

godnatt nudå

när blev kärlek så svårt att få

nu har jag precis fått lite middag, inte helt fel ! sitter och filurar lite på talet i svenska vi ska hålla om en vecka, tänkte bli klar med det så snabbt som möjligt så jag verkligen känner mig säker på det nästa tisdag. jag har tur, för jag har inga problem med att prata inför grupp. det är en otrolig fördel.

när jag har filurat klart med det tänkte jag ha myskväll. fotbad, färgning av ögonbryn (så otroligt lättsamt eftersom man slipper måla dem) och så måste jag måla om naglarna. för det svarta lacket som sitter på nu är inte riktigt på topp längre. köpte ett sjukt fint blodrött lack i helgen, är lite sugen på att testa det. vi får se.


är det bara jag som ser en kritvit hand? hej jag heter ebba och har inga pigment.

och han ringer och säger ; det mörker du ser
gör att stjärnorna märks lite mer


berätta hur du gör

WHOHO. sockerkick. inte direkt kanske. men jag har i alla fall fått mig något gott i magen ! mums. så nu tänkte jag avslöja för er vad jag valde. stort ögonblick detta. håll i er, för nu kommer det.

jag valde nämligen en.. SEMLA ! och eftersom jag inte tog något kort på den vackra skapelsen så får ni en fin illustrerad bild istället :

stolt tjej

berätta hur du gör
och jag ska utstå allt
den ensamhet som följer när du går
om du berättar hur du gör

en av alla dom

första skoldagen avklarad ! skönt att vara tillbaka, men också skönt med kort dag.

dagens dilemma just precis nu är om jag ska baka chokladmuffins eller äta en semla. det kallar vi problem. just nu lutar det åt semlan faktiskt. blev sjukt sugen.

jag bloggar igen när jag har tagit detta livsviktiga beslut. over and out.

jag ser allting ändå

godmorgon ! idag ska jag bege mig mot skolan för första gången på mer än en vecka. vi har bara två lektioner idag så vi slutar efter lunch. helt okej första dag !

såhär såg i alla fall maries paket ut igår :

inuti låg det en halsduk i en sjukt fin blå färg från åhléns !

dags för skola ! simma lugnt

fribiljett mot himlen

nu är jag klar så nu fiser jag bort till marie och får mig lite tårta ! det ni

jag har med mig ett paket men det får ni inte se nu för bilden går inte att ladda upp. underbart.

det hörs på stegen när du går

tillbaka hemma igen minsann ! det blev en liten runda på stan. plus att jag var såhär (visar pyttelitet avstånd mellan tummen och pekfingret) nära att göra universums kungvurpa på gågatan. det hade varit något det.

i alla fall så var detta vad som införskaffades :

från vänster :
- nivea scrubeliscrub.
- nivea rengöringstoner. eller vad tusan det heter, bra är den i alla fall !
- nagellack, resist and shine, från loréal. värsta fyndet. orginalpris : nittionio mitt pris : tjugofem. plus att jag vet att detta lack är sjukt bra.
- armband. fynd. kostade mig sjutton kronor, eftersom det var halva halva reapriset !
- hårinpackning från garnier som bara ska sitta i en minut, mums nu på vintern. 
-  mascara från maxfactor. har aldrig haft den innan så detta ska bli intressant minsann.

thats it. plus att jag handlade paket åt marie. men det kan jag inte visa här än. vore ju lite dumt om hon läste och såg vad det är. kanske.

dom kommer kliva på dig igen

nu ska jag precis äta lite lunch (framför top model sju hehe) och sedan blir det bussen in på stan och lite presentshopping. men det vet ni ju redan.

håll i er nu. för jag tänker bjussa på en outfit. åh. hatfullt ord.

skjorta - gina tröja - monki jeansleggins - vero moda

och ett litet (?) armband - kappahl

sådärja.

här kommer lyckan

idag är det minsann måndag. och jag har minsann sjukanmält mig från skolan, eftersom jag inte känner mig helt okej för att gå än. men imorgon !

dagens planer är i alla fall att ta sig in på stan och köpa ett litet paket till finaste marie som fyller NITTON idag ! GRATTIS. sen ska jag bege mig hem och städa rummet, och ikväll blir det tårta hos marie. tummen upp för tårta !

vi hörs lite senare. blir bara bra det.

jag slängde bort nån slags vän

vet ni vad jag gjorde nyss? klart ni inte gör. jag satt och kikade runt lite på datorn. fridfullt. och helt plötsligt märker jag att jag sitter och tuggar på något. utan att veta om det. och gissa vad det är? mitt hår. mums.

på tal om att äta. på startsidan på blogg.se,längst upp, finns det en liten "rad" men länkar. på en av dessa står det : tävling. vem äter flest spindlar? tror att det var någon tidning ellerså som hade den. MENHALLÅ? vem äter spindlar, vem?! måste vara ett riktigt bra pris i den tävlingen. men jag förstår ändå inte.

då sitter jag hellre här och knaprar på mitt hår. det är i alla fall gott. over and out.

if you need me let me know

jomenalltså. jag skrev faktiskt en inlägg igårkväll, men tror ni det dock upp här? icke. ni vet inte vad ni missade.

mamma fixade värsta mysfrukosten idag i alla fall ! varma ciabatta och kaffe och massa gott. GLAD TJEJ. nu ska jag strax tvätta håret och sen ska jag försöka få lite ordning på mitt rum. kan behövas.

simma lugnt

stjärnfallet är jag och du är himlen jag föll från

idag känner jag mig verkligen mycket mycket bättre. det är otroligt frustrerande att inte kunna göra allt man är van vid, och det kan jag fortfarande inte, men jag är i alla fall påväg. och för den som är intresserad kan jag berätta att såren håller på att läka. det kliar så in i helskotta. plus att jag ska in på sjukhuset och ta bort stygnen på onsdag. tror ni jag längtar? I DO.

planerna för idag är att åka in på staden en sväng tillsammans med mamma och syster och köpa en liten present. till vem, undrar ni? det ni. sen kanske jag faller för frestelsen och köper en viss jacka som jag har suktat efter ett bra tag nu. så får det bli, nu gäller det bara att min storlek finns kvar ! annars..

you learn to measure how good and bad you can bee

RELIGIONSARBETE KLART? YES.

nu ska jag njuta resten av denna fredag. ikväll blir det chips och efterlängtade ostkrokar ! mums. imorgon ska olga tävla, får se om jag orkar åka och kika lite, skulle vara skönt att komma ut en stund. frisk luft.

såhär mycket snö har vi här :

mycket !

jag tror att det här får vara sista för idag, så vi hörs imorgon igen ! ha en trevlig fredagkväll !

fortsätt simma
och LINDA : det är en canon. eos 450 d !

när jag ser mig själv i spegeln vänder jag mig om

märks det att jag har lite att göra? jag har försökt ringa sjukhuset hela dagen, men den jag söker svarar inte. bingo. jag ringde dessutom hela dagen igår, men inget svar då heller. helt underbart.

religionsarbetet är fortfarande inte klart, men jag ska göra ett ryck nu och få klart det ! det är på tiden, kan tyckas. plus att jag är sugen på att gå på bio. jag drömde om det inatt. då vet ni.



tulpaner. från buketten jag fick av linda, marie, märta och fanny !

och igår fick jag en ros från olivia !

jag fick en påse bilar också. men den är slut. ingen är förvånad? inte jag heller.

a little bit

vi fortsätter med umeåbilder :

kort. bild tagen av finaste johanna.

syster. med världens ansiktuttryck.

en otroligt vig lillebror.

lite mixed.

jag vet att det är lite suddigt, men jag kan inte bättre än. jag har dessutom en idé om att jag ska ta och snegla mig igenom instruktionsboken till kameran nu när jag ändå inte kan göra annat.

plus att jag dricker så in i bomben mycket med vatten ! jag har fått för mig att jag inte får feber om jag dricker mycket, så jag sätter säkert i mig sju liter vätska om dagen. och det är inte ett skämt.
nackdel : jag är konstant kissnödig. anteckna.

nu är det snart top model sju på tv. WHOHO. ska bara kissa först. heheh.

i cant make you care

här kommer två (förhoppningsvis) efterlängtade bilder från umeå. bilderna symboliserar det vi gjorde mest. det vill säga :

spelade kort. favoriten var banka bäver.

och spelade badminton. jag gillar verkligen stine på denna bild. suddsudd.

jag kommer sakna att träna. det är ungefär femtio procent av mitt liv, och nu får jag inte göra det på fyra månader. det blir jobbigt.

återkommer senare med fler bilder. jag mår bättre och bättre hela tiden. peppar peppar.

again

jag blev så himla jobbigt sugen på ostkrokar. förresten, säger ni ostkrokar eller ostbågar? hehe. viktigt. i alla fall så sov jag en stund förut, och sedan spelades det lite kort härhemma. nu sitter jag återigen med religionen och hoppas att jag strax är klar ! kyckling med sötsursås och ris står på menyn idag och känner jag mig pigg kanske jag fotar lite efter det. för det är jobbigt att läsa all text, jagvet.

ingen feber. tack och hej.

kvar i alla löften som lovats

jag har fått majskolvar idag ! GLADTJEJ. nu har jag precis pluggat lite religion, arbetet ska vara inne imorgon och det är ju verkligen ovanligt att jag är ute i bra tid. HRM. i alla fall. jag mår hyffsat bra nu. men jag har på något vis kommit fram till att jag inte kommer befinna mig i skolan förrän fredag nästa vecka. HJÄLP. undra hur mycket överskottsenergi jag kommer ha då.

en powernap på det här så.

this night i recall you

det här inlägget tänker jag inleda med att säga att jag har universums finaste vänner. igår när jag låg härhemma och halvsov knackade det på dörren. världens bästa överraskning. jag fick en superfin tulpanbukett av linda, marie, märta och fanny och två tidningar och en chokladstrut från mitt jobb ! plus att de hade lyckats köpa typ de enda två tidningar jag inte redan har inhandlat ! P E R F E K T.

i alla fall hade jag lite feber igår igen, men den gick över. jag har också bestämt mig för att sluta äta citodyn (smärtstillande) eftersom det gör att jag blir helt knas i huvudet och jättetrött. min farmor informerade mig om att citodyn tydligen innehåller morfin, så jag antar att det är därför jag känner mig så knasig. så nu blir det alvedon för hela slanten ! ja, också antibiotikan då. min kära följeslagare tre gånger om dagen.

fasen, jag börjar bli gammal. är man inte det om man börjar prata om vilka mediciner man tar? jösses.

sen en tid tillbaka

men tanke på mitt förra inlägg kommer här ännu ett morgontvprogram som inte är mycket att hänga i julgranen : jerry springer. idag handlade det om transsexuella kvinnor (ellerja, män som såg ut som kvinnor) som hade varit otrogna mot sina partners. OKEJ

nu ska jag sova. för jag är trött. och det är lite febervarning här just nu.

i have stayed a hundred times

ännu en dag in the soffa. igår trodde vi att jag höll på att få feber (inte bra) men idag känner jag mig helt feberfri. däremot börjar jag känna mig lite småförkyld, så idag får jag sikta på att dricka hur mycket THÉ som helst. säkrast så.

förövrigt kan jag informera om att tvprogrammen inte är on top vid denna tid på morgonen. för en stund sedan kollade jag på när en mamma matade sin son med tvål i supernanny och nu kikar jag på en hysterisk kvinna i bridezillas. helt knasigt vad folk kommer på.

nu tänkte jag försöka få i mig lite frukost ! ni får ursäkta att det är lite bilder just nu men det är jobbigt att ta sig upp på rummet. men kanske i eftermiddag !

you never got me right

jag tänkte bara berätta att jag lever. jag har lite ont ochså men jag lever i allra högsta grad ! anledningen? jag opererade mig igår. så nu vet ni det. det enda ni kommer få höra om detta är hur förvirrad jag var när jag vakande. fina historier det. nu är jag sjukskriven från skolan i en vecka och så får vi se sedan.

vi kanske hörs lite senare, jag har lite bilder från i helgen när vi var i umeå om kanske kommer upp !